Politiken.se: ”Boken är både välskriven och engagerande”

RECENSION. Mikael Gewers vid politiken.se recenserar Vem bryr sig – En bok om Sverige.

Det grundläggande mönster som boken följer är ett effektivt retoriskt grepp. De exempel som tas upp och övergången till en bredare samhällskritik förefaller inte tagna ur luften då de enskilda exemplen alltid byggs upp med hjälp av statistiskt underlag. I boken görs även en viktig åtskillnad där socialdemokratin som idé lyfts fram, snarare än det socialdemokratiska partiet. I och med denna åtskillnad fylls den skickliga retoriken med ett djupare innehåll än att stödja en maktapparat. Fokus ligger snarare på grundläggande värderingar som solidaritet och medmänsklighet än att socialdemokraterna till varje pris skall återfå makten i riksdagen.

Boken är både välskriven och engagerande.

 

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!

Comments are closed.

MediaCreeper Netroots - Socialdemokraterna Creeper RSS/Ping