”En tankeväckande och engagerande bok”

Boken ”Vem bryr sig” anmäls på siten Mina bibliotek:

”Anna Sjödin och Thomas Hartman är aktiva socialdemokrater i Umeå och har skrivit en bok som riktar skarp kritik mot makthavarna, framförallt den borgerliga regeringen. Men även socialdemokraterna får en släng av sleven.

Bokens syfte är att genom fallstudier visa på olika problem i samhället idag. Det handlar bland annat om Jonas som mobbas i skolan och trots att lärarna hör och ser blir det aldrig bättre. Det är en berättelse om hur barn kränks i skolan varje dag utan att något görs.

Till skillnad från många andra böcker ger författarna här sin syn på politisk lösning. Det är också väldigt tydligt hela boken igenom att de anser att missförhållandena är politikernas ansvar, inte de enskilda institutionernas.

En mycket bra bok för alla som är engagerade i samhället och bryr sig om hur det ser ut. Den är väldigt välskriven och väcker många tankar om personligt och politiskt ansvar. Äntligen kommer solidariteten på dagordningen igen!”

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!

Comments are closed.

MediaCreeper Netroots - Socialdemokraterna Creeper RSS/Ping