Mer än var fjärde ensam mamma är fattig

FATTIGDOM. Fler än var fjärde ensam mamma är fattig. Och antalet har ökat stadigt sedan början av 2000-talet rapporterar Aftonbladet.– Det är inte förvånande. Det som förvånar är att det inte blir någon diskussion om vad vi ska göra åt det, säger Helene Sigfridsson, generalsekreterare för Makalösa föräldrar. För sju år sedan levde knappt tio procent av landets ensamstående mammor i fattigdom. Idag är drygt var fjärde – 25,5 procent – av de ensamma mammorna fattiga.

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!

2 Responses to “Mer än var fjärde ensam mamma är fattig”

 1. Det är väl inte så konstigt. Många kvinnor jobbar i offentligsektor och där är ju rätten till heltidsjobb nästan obefintlig. Det är den offentliga sektors jobb som skapat fattigdom och underklass i Sverige.

 2. FRANK skriver:

  CheapTabletsOnline.com. Canadian Health&Care.Best quality drugs.No prescription online pharmacy.Special Internet Prices. Online Pharmacy. Order pills online

  Buy:Nexium.Arimidex.Prednisolone.Synthroid.Human Growth Hormone.Mega Hoodia.Zyban.Zovirax.100% Pure Okinawan Coral Calcium.Actos.Lumigan.Prevacid.Petcam (Metacam) Oral Suspension.Accutane.Retin-A.Valtrex….

MediaCreeper Netroots - Socialdemokraterna Creeper RSS/Ping