Kommunalarbetaren: ”Medierna har knappast gjort sitt jobb”

SKRIVER. Idag skriver Liv Beckström om Vem bryr sig? i tidningen Kommunalarbetaren.

Hon skriver bland annat:

I boken kritiseras samhället med utgångspunkt i 14 människor som hamnat i kläm i dagens Sverige. Hartman står ensam bakom kapitel 11, rubricerat Anna och rättvisan, eller varför mediernas granskning är så viktig. Han var med i gruppen runt Anna den där kvällen, som slutade med att hon greps av polis.

Hartmans inlägg kan förstås ses som ett sent inkommet försvar. Men det är samtidigt en intressant och inte så behaglig analys av hur medier jobbar och vilken logik som bidrar till att bygga bilder, i det här fallet av en full och dum sossepamp som är smygrasist, gapig och dessutom slåss!

Att Anna på den tiden var aktiv rugbyspelare och ser stor och stark ut talade inte för hennes sak! Kvinnor ska vara små och väna, annars kan de hälsa hem. Jag känner inte Sjödin, har aldrig ens hälsat på henne. Men det gatlopp hon tvingades till var inte rimligt.

Hartmans genomgång visar hur lite som faktiskt kan styrkas i det mål som blåstes upp som tidernas skandal. Det påstådda beteendet och språkbruket bidrar till karaktärsmordet.

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!

One Response to “Kommunalarbetaren: ”Medierna har knappast gjort sitt jobb””

 1. Christer Riber skriver:

  Håller helt och hållet med Liv Becktröm. Media har en mycket viktig uppgift att fylla ex.vis när det gäller att påvisa övergrepp som begås av rättsvsendet. Thomas Quick synes vara ett skrämmande exemel. Enligt uppgift i SR, Dick Sundevall, håller rättsväsendet nu på och ändrar stategi som går upå att ignorera media. Ytterst handlar det enligt min uppfattning om etik och moral hos inblandade parter. Personligen saknar jag goda örebilder so föregår med gott exempel och därigenom pekar ut färdriktningen.

MediaCreeper Netroots - Socialdemokraterna Creeper RSS/Ping