”Pontus Gustafsson-fallet påminner om Anna Sjödins krogbråk”

MEDIAKRITIK. Idag skriver nöjesprofilen Billy Butt på Dagens Media apropå Aftonbladets beslut att tiga kring VD:ns krogbråk.

Med undantag av några få består de flesta svenska journalister av småfega personer som för det mesta bara vågar vad de vågar efter att någon annan vågat det först. Man går alltid i en ström åt samma håll och det är få som ifrågasätter en story som fått genombrott.  

Mentaliteten är ungefär så här: ”Alla skriver att det var på det viset så det måste ha varit på det viset”.

Just nu är det inte särskilt politiskt korrekt att äventyra Pontus Gustafssons rättssäkerhet genom att hänga ut honom på löpsedlarna, men när Anna Sjödin hängdes ut var det ingen som tyckte att det var fel. De småfega journalisterna som hängde ut Sjödin saknade den där materian som behövs mellan öronen för att konstatera att dessa feta rubriker skulle kunna påverka den rättsliga processen.

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!

Comments are closed.

MediaCreeper Netroots - Socialdemokraterna Creeper RSS/Ping