De fattigaste drabbas

SKULDFÄLLAN. Expressen skriver om sveket mot de fattigaste. Regeringen har inte kunnat enas om hur man ska hantera frågan om skuldsanering framöver.

I september 2008 presenterade utredaren Jan Ertsborn sitt förslag som skulle ha börjat gälla i Januari 2010. I dag ska den som beviljats skuldsanering leva på existensminimum under fem år innan skulderna skrivs av. Den regeln vill Moderaterna ha kvar. Utredare Ertsborn vill korta den tiden till tre år så att djupt skuldsatta ska kunna komma på fötter snabbare.

Nu är frågan om detta ens kan avgöras före valet. Expressen skriver:

En regering som har hållit storbankerna under armarna borde kunna göra mer för några av deras kunder som nu lever i ett privatekonomiskt helvete. Med tanke på bankstödet framstår det som extra stötande att regeringen inte kunnat enas.

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!

Comments are closed.

MediaCreeper Netroots - Socialdemokraterna Creeper RSS/Ping