”Jag måste tyvärr medge att jag hängde på…”

ANNA OCH RÄTTVISAN. Idag skriver Mary X Jensen som driver bloggen ”Mina Moderata Karameller” om mediadrev. Mary skriver ett läsvärt inlägg bland annat utifrån de det drev mot moderater som varit den senaste tiden men  kommenterar även kapitlet om Anna och Rättvisan ur boken Vem bryr sig. Mary skriver bland annat:

Thomas Hartman skriver i boken Vem bryr sig sin historia om Anna Sjödins utsatthet när hon var inblandad i fylleskandalen på Crazy Horse. Han var där. Tidningarna var inte nådiga i sin kritik mot henne, all skuld lades där. Hur hon betett sig, vad hon sagt och bilderna på henne där hon såg ut som en flåbuse. Det hela slutade med att hon fick lämna sin post som SSU-ordförande. Thomas H följer upp med en artikel på millan och menar där att det enda man har att göra är att göra en pudel och säga att man har gjort fel. Oavsett vad som hänt. Han väcker också frågan vad som händer om någon för drev utsatt person tar sitt liv? Det är en viktig fråga när dreven kommer igång. Då tappar allt sans och balans.

Jag måste dessvärre medge att jag hängde på lite här och skrattade med och tyckte att det var lite kul. Jag skäms för det idag, extremt korkat och obetänksamt av mig. Hur kunde jag som normalt är en empatisk och eftertänksam person, man kan också se det som etttecken på hur lätt det är att följa med flockbeteendet. Förlåt Anna. Ditt pris var absolut för högt.

Marys inlägg är betydligt längre och väl värt att läsa oavsett om du är politiskt engagerad eller inte. Vi behöver alla fundera över politikens villkor och hur man i dagens ansvarsutkrävande samhälle också kan utkräva ansvar av medias makthavare.

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!

Comments are closed.

MediaCreeper Netroots - Socialdemokraterna Creeper RSS/Ping